๐——๐—ฒ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐˜€๐˜๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€๐—ฒ๐—น๐—ฏ๐—ผ๐˜€ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜!

Donderdag 7 december zijn onze leden gestart met de aanplant van deย bomen, struiken en ondersteunende planten voor de windhaag enย het voedselbos. In totaal 3.500 stuks.

Dit voedselbos zal een rijke oogst aan fruit, klein fruit, kruiden, meerjarige groenten, knollen en noten voortbrengen. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat de volledige oogst gerealiseerd wordt. Het ontwerp is zorgvuldig opgezet, zodat de oogst efficiรซnt kan verlopen terwijl het tegelijkertijd esthetisch aantrekkelijk blijft met natuurlijke kronkelpaden en geen strakke lanen. Het voedselbos is niet alleen voor de gemeenschap die er nu gebruik van maakt, maar zal ook toekomstige generaties van voedsel voorzien en van de natuur laten genieten.

In 2024 gaan we verder met fase 2 en pas in 2025 gaan deย kruidlaag, de knolgewassen en klimplanten de grond in. We planten in fases om het risico op uitval van planten doorย weersomstandigheden te spreiden.

Het voedselbosproject, dat bijna 2 hectare beslaat, heeft een aanzienlijke impuls gekregen dankzij een subsidie van โ‚ฌ42.000,- van de Provincie Limburg. Het overige bedrag is voor rekening van de coรถperatie.

Deel dit bericht: